Veri Giriş Kolaylığı
Kullanıcı halihazırda elinde mevcut bulunan herhangi bir biçimdeki dokümanları (pdf, Word, excel, metin, sunu vb.) sürükleyerek MetuCitation ’un ana ekranında yer alan tablo üzerine bıraktığında MetuCitation bu doküman içinde yer alan yazar, başlık, yayın, özet, anahtar sözcükler, yayın yılı gibi etiket bilgilerini okuyarak veri tabanına aktarmaktadır.
Import/Export İşlemleri
Arşivi sık kullanılan aktarım biçimlerinden olan BibTeX vb. dosya biçimleriyle dışarı aktarmak mümkündür.
Doküman üzerinde yer alan herhangi bir metni Google Translate, Yandex ve Bing tercüme araçlarıyla tercüme edilebilmekte, elde edilen sonuçlar araştırmaya eklenebilmektedir.
Herhangi bir kelime öbeğini çevrimiçi sitelerde aratarak sonuçları görebilmek mümkündür. Kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri tüm gereçler bir araya getirilmiştir.
API Kullanımı
Mendeley/Elseiver firmasının API’si kullanılarak söz konusu sitede herhangi bir sözcük öbeği aratılarak ilgili dokümanlar listelenmekte, seçilerek veri tabanına aktarılabilmektedir.
CSL Editor
MetuCitation içinde yer alan CSL Editor (Citation Style Language) ile kendi atıf stilinizi tanımlayabilir ya da uyarlayabilirsiniz. Arşiviniz seçtiğiniz stile göre biçimlendirilerek eserinize aktarabileceğiniz biçime otomatik olarak dönüştürülecektir.


Arama Motorları Entegrasyonu
MetuCitation, web üzerinde araştırmaları otomatik olarak algılayan bir yazılımdır. Arxiv.org, Jstor veya Mendeley veri tabanından bir makaleye mi ihtiyacınız var? New York Times'tan bir haber ya da herhangi bir kütüphaneden bir kitap mı arıyorsunuz? MetuCitation sizin için bulacaktır.
Dokümanlarınızı klasörler halinde sınıflandırmak, doküman tiplerine, dillerine göre listelemek son derece kolaydır. MetuCitation ile yazarlara göre, etiketlere göre, yayınlara göre filtreleme yapabilir, aradığınızı kolaylıkla bulabilirsiniz.
Arşiv Yönetimi
MetuCitation ile kişisel doküman arşivini kolaylıkla düzenleyebilmek, arama yapabilmek, belgelere açıklamalar ve notlar ekleyebilmek ve yazarken alıntı yapabilmek mümkündür.
Kullanıcı DOI, ISSN ve ISBN bilgisine sahip olduğu  dokümanlara anında ulaşabilmekte, araştırmalarına kolaylıkla ekleyebilmektedir.
Dokümanların referans bilgileri çevrimiçi sorgulanabilmekte ve görüntülenebilmektedir.
Referans Sorgulama
DOI bilgisine sahip olunan dokümanlar MetuCitation tarafından otomatik olarak indirilerek veri tabanına aktarılmaktadır. DOI, ISSN ve ISBN ile referansları çevrimiçi sorgulayabilirsiniz.
Mantar Pano
Bir diğer önemli özellik de notlarınızı alabileceğiniz Mantar Pano uygulamasıdır. Bu özellik sayesinde POSTIT biçiminde notlar alabilir, notlarınızı sınıflandırabilir, hiçbir şey gözden kaçırmazsınız.
Bilimsel araştırmanın en kolay yolu...
admin[@]idea.metu.edu.tr
Idea-Metu - Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü